Kompressormatad CB250 cafe racer

Har byggt en kompressormatad cafe racer av en CB250N. Kompressorn är en Aisin AMR300 som körs som sugkompressor tillsammans med en av original förgasarna som visade sig fungera bäst hittills av de förgasare som jag provat. Den är inte fullt intrimmad ännu och det återstår lite fix och bestyckning av förgasaren men går hyfsat bra och är fullt användbar och körbar. Laddtrycket bör hamna på runt 0,8 bar i laddtryck vid max varv men det är ännu inte testat, har varit uppe i ca 0,65 bar än så länge.

Sadel och sidokåpa, nya hus till original mätarna är egentillverkade av plåt, nya fästplattor till rear set är också egentillverkade, avgassystemen är också egentillverkade med utgång från original krökarna, är väl en hel del till små saker som är gjort på denna hoj. Den lär förbli ett levande bygge med fler förändringar och förbättringar eftersom, har planer och även delar för en fortsättning att bygga vidare med fler ändringar på denna hoj. Lackering, överdraget till dynan och utskrift av dekaler har jag inte gjort själv med övriga ändringar är utfört av mig själv.

Ska väl erkänna att detta inte i förstahand är en utställningshoj utan mer än totalt vansinnig grej för att göra nåt kul av en CB250 som annars ”blivit över”, för klokt kan man knappast kalla detta projekt. Hojen är tänkt att användas och har körts ganska frekvent sen den blev klar och körbar nu i vår.

Bo Larsson, Överkalix, Sverige